Rólunk írták

Foglalás

Hírek

Rólunk írták

 


A kétszintes épület mennyezete egymásba ékelt vörösfenyőből készült gerendákból áll. Az átépítésnél minden darabot leszedtek, és megtisztítva helyezték vissza az építők.
A faboltozat kellemes látványt nyújt a szemlélőnek, a múltra emlékeztet, és arra, hogy a fővárosban élő tulajdonos a helyi védettség alatt lévő épület értékeit meg akarta őrizni.
Az emeletre csigalépcső vezet, a korlátja míves munkát mutató öntvény. Az elmúlt évtizedekben a korlátelemek „elfogytak”, azokat – az eredetivel megegyezően – újakkal pótolták.
Ahol csak lehetett, megtartották a századelőn készült belső ajtókat, ajtófélfákat. A földszinten lévő kétszemélyes apartmanban – funkcióját vesztve – megmaradt a kemence, csak az eredeti ajtó emlékeztet az egykori kenyérsütésre.
A tulajdonos és az építők még arra is ügyeltek, hogy a szomszéd ház fala – a régit megtartva – újszerű formát mutasson. Ebben partner volt a szomszéd is.
A régi tégla domináns a pihenőkerthez vezető támfalon, meghatározó az ötletgazdagon megépített parkolónál, amit az egykori szomszédos, de lebontott ház helyén alakítottak ki. A hegyekből induló, a parkolóba érkező öt vízérből alakítanak ki egy belsőtavat.
Állandó a víz utánpótlása, amely a csapadékvíz csatornákon át folyik tovább a Gyöngyös-patakba.
Az apartmanházat modern technikával szerelik fel. A gondnok száz km-ről is ki tudja nyitni a nagykaput.
Az itt éjszakázó turista szaunázhat, eltöltheti az idejét a tágas közösségi térben, vagy a szokatlanul nagyméretű szobákban. A távol élő tulajdonos a történelmi kisvárosban megtalálta a múlt értékét, és megtartotta a jövőnek.
Kámán z

Kőszeg és Vidéke, XXVIII. évf.9.sz.

2021.08.01. 10:35

« Hírek

Kiváló Szálláshely

Pék Apartman Kőszeg

Szuper Szállás

Szuper Szállás - Pékapartman Kőszeg
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ